Mrt 2023 : “Mag een I2 die geen iHVD heeft of er niet voor in orde is nog brevetten homologeren ?”

 

Antwoord MedCom : Een I2 die geen iHVD is mag brevet homolgaties aanvragen, behalve voor de HVD onderdelen. Dat maakt dat een I2 zonder iHVD eigenlijk geen volledige duikopleiding kan af-homologeren. 

 

Mrt 2023 :  ‘”Hoe kan ik als iHVD me ervan verzekerd zien dat ik inhoudelijk voldoende bijblijf ?”

 

Antwoord MedCom : Daar zijn verschillende opties : (i) tijdens de HVD scholing of bijscholing die je mee organiseert doe je ook de theoretische voorbereidingen en oefen je ook zelf mee op de verschillende stations, (ii) tijdens de iHVD bijscholing die je mee organiseert of die je mee volgt wordt er tijd gemaakt voor een stukje theoretische update al dan niet met een externe spreker die een specifiek onderdeel toelicht of (iii) je kunt zelfs de iHVD opleidingsdagdelen (of delen ervan) terug mee volgen.

 

Mrt 2023 :  “Moet iemand die net iHVD gehomologeerd is nu ook nog zelf HVD deeltjes volgen ?”

 

Antwoord MedCom :  neen, de homologatie voor een iHVD impliceert homologatie van alle HVD onderdelen. 

 

Mrt 2023 : “Ben ik verzekerd voor schadeloosstelling wanneer ik voor het duiken een halve fles whisky heb gedronken en dan een accident krijg.

 

Antwoord MedCom : Neen, alcoholgebruik is een exclusiecriterium van de polis VVW. Het is trouwens helemaal niet acceptabel om in beschonken toestand te duiken, voor je eigen veiligheid en voor deze van je buddy.

 

Mrt 2023 :  “wanneer ik een HVD-scholing of bijscholing organiseer of mee-organiseer of wanneer ik een iHVD-scholing of bijscholing organiseer of mee-organiseer, moet ik dan mezelf homologeren voor i-HVD ? “

 

Antwoord MedCom : Je kunt jezelf nooit homologeren of homolgatie voor jezelf aanvragen. Gezien je een HVD of iHVD organisatie nooit alleen doet als i-HVD zetten we in op ‘peer evaluation’, en zal de homologatie aanvraag door je mede-inrichter en evaluator (die ook i-HVD is) voor jou gedaan moeten worden.

 

MedCom VVW – maart 2023


Inlogformulier