We zullen doorgaan,… 

Na een tweede succesvolle editie van de afgelopen nachtduik in La Gombe te Esneux op 16 november ’19; is blijkbaar de ‘goesting’ van VVW-Duiken Regio Limburg voor het inrichten van happenings ter promotie van het sportduiken voorgoed aangewakkerd.

Nadat ze het watervlak in La Gombe hadden laten stijgen met een 100-tal fanatiekelingen; slaagden ze er andermaal in om opnieuw 60 duikers en 5 snorkelliefhebbers onder te dompelen in het “Dive” indoorcomplex Todi te Beringen op 25 november ’19.

Was de nachtduik in La Gombe met zijn watertemperatuur van 13°C eerder geschikt voor de meer “ volwassen” duikers; in Todi daarentegen was ook het jeugdig en vrouwelijk publiek volop aanwezig om het visbestand te tellen in 23°C.

Dat VVW-Duiken Regio Limburg figuurlijk en letterlijk de smaak te pakken heeft en erin slaagt om via zulke organisaties VVW-Duiken in de kijker te zetten met als afsluiter een eetfestijn leidt geen twijfel. Voor elk wat wils, lees: de nachtduik leende zich uitermate voor de ‘dive hards’ om hun gepaste onder kledij uit te testen voor het droogpak duiken; de jongeren konden in Todi lustig dartelen met de talrijke diverse zoetwatervissen.

Het belang van zulke duikfestivals dient dan ook niet te worden aangetoond mits de nodige input aanwezig is voor watergewenning, opleiding, oefening, vervolmaking, fotografie, ontspanning e.a. Alles was hier geïntegreerd in het modern denken en visie van VVW-Duiken qua duiksportgebeuren.

De opleiding, lering en stages van VVW-Duiken gericht op haar brevettenstructuur en instructeurskader getuigen hiermee eveneens van een professionele scholing. Deze laatste bewijzen nogmaals hun nut en waarde bij het inrichten van zulke duikhappenings georganiseerd door een ‘beperkt’ kader.

Ervan overtuigd dat de Regio Limburg hun ‘ding’ gevonden hebben om VVW-Duiken verder uit te dragen, te vernieuwen en het ledenaanbod te vergroten, wensen we ze veel succes naar de toekomst toe. Tevens kijken we al uit naar hun volgende activiteiten in 2020.

Willy Adriaensen